24 de setembre del 2020

Entrevista a Isaías Resèndiz Uribe

foto entrevista

Isaías Resèndiz Uribe, és un estudiant mexicà de 22 anys. Ha estat cursant els estudis d’Enginyeria en Gestió Empresarial a Mèxic i està realitzant les seves pràctiques acadèmiques a l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris a través de la Fundación Tierra, Institut internacional de Catalunya.

 

 

Per què vas decidir fer pràctiques a l’estranger?

No em vaig proposar fer pràctiques professionals a l’estranger, va ser la meva universitat la que m’ho va proposar.

Quan em van donar l’opció d’anar a l’estranger em vaig decantar per Espanya, per la seva experiència en aquest sector i perquè volia conèixer com s’aplica aquí la carrera dins l’àmbit laboral per poder aplicar-lo al meu país. Considero, que a Mèxic, els meus estudis estan enfocats de manera incorrecta.

Com està sent la teva experiència a l’ACEDE?

La meva experiència dins l’ACEDE és una oportunitat de relacionar-me amb empresaris catalans i aconseguir, a través d’aquests contactes, una relació laboral entre Mèxic i Espanya amb l’objectiu de crear un vincle entre aquests per poder-los apropar a un mercat emergent com ho és Mèxic.

Que ha estat el millor fins al moment?

El millor fins al moment dins l’ACEDE ha sigut el com m’han acollit. La bona relació que tinc amb tots els meus companys i les estones de convivència desentesa, on ens podem conèixer més a fons i, en l’àmbit personal, conèixer els costums tant laborals com culturals de Catalunya.

Que habilitats has adquirit?

Una habilitat que he adquirit i que tenia totalment fora de pràctica ha sigut el treball en equip. En el meu país, les activitats que realitzo són de forma individual. Al arribar a l’ACEDE, m’he trobat amb un canvi radical positiu on, a dia d’avui, intento adaptar-me i esforçar-me per fer les coses el millor possible.

Consideres que aquestes pràctiques t’ajudaran a afrontar la teva carrera professional?

Considero que aquestes pràctiques són un punt de partida per impulsar un canvi positiu a la meva vida i estic convençut que, a mesura del possible i del que m’han ofert dins l’ACEDE, podré agafar els elements i les eines que m’ajudin a afrontar aquells obstacles diaris que es presenten i, així, obtenir l’èxit professional i personal.

Ens tornaràs a visitar?

És clar que sí, encara que ja no com un estudiant en pràctiques, sinó com un empresari responsable i compromès amb el creixement i desenvolupament del seu país i els seus habitants.

Alguna cosa a afegir?

Voldria donar el meu agraïment als membres de l’ACEDE per obrir-me les seves portes perquè jo pugui estar aquí realitzant aquestes pràctiques. Se m’ha brindat la confiança en el desenvolupament de les activitats de l’associació.

 

Desirée Gómez

Despartament de Comunicació

Altres

© Copyright 2010 Acede Catalunya - Tots els drets reservats

Contacta

T. 93 452 55 83

info@acedecatalunya.org