9 de agost del 2020

L'interrogatori

 paco joan copia

 

 Joan Vilar Frances Camarasa 

Descriu la filosofia de lACEDE en tres paraules.         

Lobby, coneixement, negoci.

Descriu la filosofia de lACEDE en tres paraules.

Participació, compromís i lobby

Explica el lobby de lACEDE en una frase.

Lobby ètic defensant els interessos de les pimes front l’administració publica, el poder legislatiu i les amenaces de les grans empreses que no actuen èticament.

Explica el lobby de lACEDE en una frase.

Un lobby transparent i amb total autonomia.

Com veus lACEDE daquí a deu anys?

L’organització representativa del lobby ben fet i influint tant a Catalunya, Espanya i Europa.

Com veus lACEDE daquí a deu anys?

Adaptada als nous temps i treballant tant a Catalunya com a Europa, però sense perdre la identitat que s'ha forjat durant aquests 15 anys.

Comenta un dels majors assoliments de lACEDE.

El prestigi davant les institucions públiques.      

Comenta un dels majors assoliments de lACEDE.

Mantenir un diàleg constant amb les administracions públiques, siguin del color polític que siguin.

Comenta una de les  grans dificultats amb les qual thas trobat.

Aconseguir finançament privat.

Comenta una de les  grans dificultats amb les qual thas trobat.

Les dificultats les plantejo com un repte, però si tinc que anomenar una, és el trobar finançament privat.

Ara toca lanècdota! Explicans una anècdota que thagi succeït  a lACEDE    

Al principi de funcionar l’ACEDE, visitava el Parlament sovint, tant que els diputats dels diferents grups, estaven intrigats perquè no sabien de quin grup era assessor. Tots es preguntaven què feia aquell senyor del bigoti i ulleres al Parlament xerrant pels passadissos amb tothom que es trobava pel camí. Finalment, després de molts dies, Marina Geli, em va abordar i em va preguntar a quin grup assessorava. Li vaig explicar la realitat i es va afegir a l'ACEDE. Anys després, sent Consellera, en un dinar a l'ACEDE, la Sr. Geli,va comentar aquesta anècdota davant d’un centenar de membres de l’ACEDE.

Ara toca lanècdota! Explicans una anècdota que thagi succeït  a lACEDE

Una experiència molt positiva que s'ha de repetir.  Fa ja un temps, vàrem fer una sortida a través de "Pedalant per generar motivació" uns 8 associats. Van ser dos dies fora de l'entorn laboral, convivint, fent esport i, sobretot, aprenent a desconnectar, encara que fos mentre pedalàvem. Per suposat la diversió va estar assegurada.

 La Valoració va ser molt positiva, a part de la convivència, va sorgir una idea de negoci entre els participants, en forma d'empresa constituïda. Ho vàrem passar molt bé, vàrem canviar la ciutat per la Natura, el rellotge pel sol, l’oficina pels boscos i ens va donar temps a crear un nou projecte d’emprenedoria. S'ha de repetir!!

Entrevista a Anna Aisa, membre del projecte 'Fem País' i de la Junta directiva de l’ACEDE

 

Anna Aisa

 

 

PER QUÈ HEU DECIDIT CREAR EL PROJECTE FEM PAÍS? QUINS SÓN ELS VOSTRES OBJECTIUS?

Aquest projecte, com molts d’altres, no va néixer de cop sinó que el seu naixement va venir precedit d’uns mesos previs de treball i reflexió. Des de fa anys, anem realitzant múltiples accions de defensa de la pime i en les reunions que hem mantingut durant aquests anys amb els responsables del Govern, amb representants de l’Administració, amb representants polítics i inclús entre els propis membres de la junta de l’ACEDE, vàrem constatar que molt sovint apareixien les mateixes reivindicacions, que transmetíem als nostres interlocutors però que semblava que quedaven allà, en l’aire. Això doncs, vàrem voler anar més enllà. Vàrem crear un grup de treball que recollís en un document les preocupacions i situació real de les pimes i les nostres propostes de futur. Els objectius van ser clars des d’un principi: el projecte havia de tenir dues potes, totalment relacionades entre elles, el suport a la pime i la desafecció política. Envers aquestes dues potes, es desenvoluparien dos decàlegs que a més intentaríem tinguessin el suport de tots els grups parlamentaris de Catalunya. El tret de sortida el vàrem aconseguir amb el suport de la M. H. Presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert que ens va donar el seu suport per tirar endavant el nostre Projecte i, a partir d’aquí, hem anat fent passes i hem anat aconseguint que la nostra veu sigui escoltada i, el més important, recolzada per la majoria dels grups parlamentaris.

 

AMB QUINES DIFICULTATS US ESTEU TROBANT?

La veritat és que el Projecte ha tingut molt bona rebuda i el ressò del mateix ha estat molt important. La dificultat ha estat en tot cas més d’organització que no pas d’acceptació. Realment, és complicat compaginar les agendes dels membres del Projecte i dels representants dels partits parlamentaris i fer-les coincidir. Però amb la feina de Marta Cladera finalment ha estat possible i és ara una realitat. Tret d’això, només destacaria, potser, la dificultat que alguns partits fixin les persones de contacte concretes que hem de tenir com a interlocutors en aquest Projecte i en la Taula Fem País que s’ha de crear pròximament, ja que els hi costa anomenar dos representants que siguin fixes. Però jo crec que amb insistència ho aconseguirem.

 

COM HEU VISCUT LA COMPAREIXENÇA?

 

compareixença

 

La veritat és que ha estat una experiència molt positiva. La seva preparació va comportar un esforç de feina important, ja que havien d’anar amb els decàlegs tancats, apresos, i amb els temes preparats per poder respondre a les possibles preguntes que ens fessin els membres de la Comissió. Després de moltes hores de feina en solitari, de reunions en grup i de posada en comú del treball realitzat, crec que vàrem aconseguir transmetre de forma clara, precisa,realista i amb coneixement, el nostre missatge. Prova d’això és que va ser acollit de forma grata per la majoria dels membres de la Comissió i va estar elogiat per alguns d’ells. Ara falta seguir posant fil a l’agulla en la creació de la Taula Fem País i aconseguir que el Parlament de Catalunya aprovi propostes concretes encaminades als nostres objectius.

 

Nou vídeo corporatiu de l'ACEDE

nou video

 

 

L’Associació Catalana, d’Executius, Directius i Empresaris està treballant en un nou vídeo corporatiu que representi els nostres valors.

 

Des de l’ACEDE ús animem a formar part d’aquest vídeo a través de la vostra col·laboració com a actors o actrius.

 

Si voleu participar, l’únic que heu de fer és enviar un missatge a Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. posant a l’assumpte participació vídeo corporatiu

 

Desirée Gómez

Departament de Comunicació

Galeria d’Imatges de l'ACEDE

L’ACEDE posa a disposició dels associats la Galeria d’Imatges ACEDE. Un espai on es poden trobar totes les fotografies realitzades en els diferents esdeveniments de l’any 2014.

Galeria ACEDE

 

La Galeria d’Imatges permet als membres de l’associació accedir a les fotografies a qualsevol hora i des de qualsevol dispositiu que estigui connectat a Internet. Per accedir a aquest espai és necessari disposar del link, és a dir, la galeria no és pública, per tant, no la podeu trobar a través de cercadors.

Amb la Galeria es pretén evitar els problemes amb els quals es trobaven molt associats que no podien rebre les fotografies per correu electrònic a causa, per exemple, de la falta d’espai. A més, d’aquesta manera els membres poden accedir a un nombre de fotografies superior a les que podíem oferir a través de l’e-mail.

 

A tenir en compte

  • La galeria és d’ús exclusiu pels associats, per tant, els membres no poden compartir el link amb persones alienes a l’associació.
  • Les fotografies estaran penjades a la galeria l’endemà de cada acte.
  • Aquest espai us permet descarregar les imatges d’una manera molt senzilla.
  • Després de cada acte, els associats, rebreu un missatge amb l’enllaç de la Galeria d’Imatges.
  • Us recomanem que guardeu el link a l’espai de marcadors o favorits del vostre explorador.
  • Per resoldre qualsevol dubte podeu contactar amb el Departament de Comunicació a través de Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.


 

     

Bloc del Grup d’Assessors de l’ACEDE

L’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris ha creat un bloc pel Grup d’Assessors de l’ACEDE. El Departament de Comunicació es farà responsable de la seva gestió, però els assessors seran els encarregats de crear nous continguts cada setmana.

Genís Boadella, responsable del Grup d’Assessors, ens fa una breu presentació del bloc.

 

GenísJa fa uns mesos que un grup de professionals independents hem començat a treballar junts en el que s’ha constituït com a “Grup d’Assessors de l’ACEDE”.

Advocats, enginyers, economistes, corredors d’assegurances, ... Diferents perfils professionals en l’àmbit de les anomenades professions liberals que, més enllà de les seves feines, hem articulat un nou projecte de think tank que pugui complir amb tres funcions bàsiques: donar cobertura a l’ACEDE i els seus associats; construir un discurs propi en el marc dels objectius de l’associació; i, per descomptat, continuar participant en les diferents branques de l’associació.

Aviat posarem en marxa un bloc en què regularment hi podreu anar trobant diferents entrades a càrrec de cada un de nosaltres. Esperem que en elles no només hi trobeu continguts d’interès, sinó també continguts que provoquin el debat i la contraposició d’idees per fixar un full de ruta en cada un dels àmbits que des de l’ACEDE procurem influir.

El lobby ben entès i el que ha d’imperar és una activitat que promou el diàleg entre el poder i els diferents grups de la societat. És beneficiós per la democràcia i per les autoritats el diàleg entre aquells que legislen i aquells que són els afectats per aquesta activitat legislativa. Assegurar el diàleg entre allò públic i allò privat a través del rigor i el suport professional que pugui donar el grup d’assessors, esdevé per nosaltres fonamental per donar cobertura als diferents grups de treball de l’entitat i perquè, d’altra banda i no menys important, l’ACEDE disposi d’un grup d’experts als quals poder recorre.

Confiem que el nou bloc sigui del vostre interès i, per descomptat, que us el sentiu tan vostre com nosaltres ho farem.

 

Genís Boadella

Advocat

Bloc del Grup d'Assessors: www.assessorsacede.wordpres.com

Pròxims Actes

En aquest espai podeu consultar els pròxims actes del 2014

 

calendari

 

04 de juny del 2014

Dinar Amb Salvador Esteve, President de la Diputació de Barcelona

 

19 de juny del 2014

Esmorzar - col·loqui amb la Sra. Teresa Pitarch, Directora de l'Oficina de Supervisió i Avaluació de la Contractació Pública

 

25 de setembre de 2014

Esmorzar - col·loqui amb Jordi Serret, Director executiu d’acció i Mr. Pimes

 

Més informació en www.acedecatalunya.org

 

Entrevista a Isaías Resèndiz Uribe

foto entrevista

Isaías Resèndiz Uribe, és un estudiant mexicà de 22 anys. Ha estat cursant els estudis d’Enginyeria en Gestió Empresarial a Mèxic i està realitzant les seves pràctiques acadèmiques a l’Associació Catalana d’Executius, Directius i Empresaris a través de la Fundación Tierra, Institut internacional de Catalunya.

 

 

Per què vas decidir fer pràctiques a l’estranger?

No em vaig proposar fer pràctiques professionals a l’estranger, va ser la meva universitat la que m’ho va proposar.

Quan em van donar l’opció d’anar a l’estranger em vaig decantar per Espanya, per la seva experiència en aquest sector i perquè volia conèixer com s’aplica aquí la carrera dins l’àmbit laboral per poder aplicar-lo al meu país. Considero, que a Mèxic, els meus estudis estan enfocats de manera incorrecta.

Com està sent la teva experiència a l’ACEDE?

La meva experiència dins l’ACEDE és una oportunitat de relacionar-me amb empresaris catalans i aconseguir, a través d’aquests contactes, una relació laboral entre Mèxic i Espanya amb l’objectiu de crear un vincle entre aquests per poder-los apropar a un mercat emergent com ho és Mèxic.

Que ha estat el millor fins al moment?

El millor fins al moment dins l’ACEDE ha sigut el com m’han acollit. La bona relació que tinc amb tots els meus companys i les estones de convivència desentesa, on ens podem conèixer més a fons i, en l’àmbit personal, conèixer els costums tant laborals com culturals de Catalunya.

Que habilitats has adquirit?

Una habilitat que he adquirit i que tenia totalment fora de pràctica ha sigut el treball en equip. En el meu país, les activitats que realitzo són de forma individual. Al arribar a l’ACEDE, m’he trobat amb un canvi radical positiu on, a dia d’avui, intento adaptar-me i esforçar-me per fer les coses el millor possible.

Consideres que aquestes pràctiques t’ajudaran a afrontar la teva carrera professional?

Considero que aquestes pràctiques són un punt de partida per impulsar un canvi positiu a la meva vida i estic convençut que, a mesura del possible i del que m’han ofert dins l’ACEDE, podré agafar els elements i les eines que m’ajudin a afrontar aquells obstacles diaris que es presenten i, així, obtenir l’èxit professional i personal.

Ens tornaràs a visitar?

És clar que sí, encara que ja no com un estudiant en pràctiques, sinó com un empresari responsable i compromès amb el creixement i desenvolupament del seu país i els seus habitants.

Alguna cosa a afegir?

Voldria donar el meu agraïment als membres de l’ACEDE per obrir-me les seves portes perquè jo pugui estar aquí realitzant aquestes pràctiques. Se m’ha brindat la confiança en el desenvolupament de les activitats de l’associació.

 

Desirée Gómez

Despartament de Comunicació

muestra

ejemplo

Descomptes de fins al 20% en el consum de l’energia eléctrica i facilitats en el lloguer d’oficines i cotxes són els nous avantatges dels associats de l’ACEDE

L’ACEDE posa a disposició dels seus socis nous descomptes amb Endesa, Nuñez i Navarro i Northgate gràcies a la col•laboració amb PIMEC

Llegir més...

El Senado aprova que les grans constructores d’obra pública paguin en un termini màxim de 60 dies

Es tracta d’una mesura reivindicada per la Plataforma Multisectorial contra la Morosidad (PMcM) 

Llegir més...

Altres

© Copyright 2010 Acede Catalunya - Tots els drets reservats

Contacta

T. 93 452 55 83

info@acedecatalunya.org